POČELE BESPLATNE PRIPREME ZA MALU MATURU

U velikoj sali Gradske opštine Stari grad, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u subotu je počela pripremna nastava za malu maturu za učenike osmog razreda sa Starog grada. Za besplatnu pripremnu nastavu prijavilo se više od dve stotine budućih srednjoškolaca, koje krajem juna meseca očekuje polaganje završnog ispita za upis u srednju školu.

Predsednik saveta za sprovođenje omladinske politike Gradske opštine Stari grad Boris Radaković obratio se prisutnim učenicima i poželeo im uspešan rad i upis u željenu srednju školu.

„Gradska opština Stari grad i Kancelarija za mlade organizovali su pripremnu nastavu, kako bi vam pomogli da bolje savladate gradivo i pripremite se upis koji vam predstoji. Pored toga, u narednom periodu pripremamo različite programe, koji će vam omogućiti da na kvalitetan način ispunite svoje slobodno vreme. Pre svega, tu bih izdvojio škole računara, kurseve jezika, umetniče, sportske i druge programe, o kojima ćemo vas pravovremeno obaveštavati“, izjavio je Radaković.

Učenici će tokom pohađanja nastave biti podeljeni po grupama i smenama. Prva smena počinje u 09 časova ujutru i traje do 12:15 časova, a druga smena startuje u 13 i završava se u 16:15 časova posle podne. U skladu sa svim epidemiološkim merama i preporukama sala će biti dezinfikovana pre i posle svake grupe. Na ulazu će se deci meriti temperatura i biće dostupan alkohol za dezinfekciju ruku, dok će mesta za sedenje biti propisno odvojena i obeležena.

Nastavu srpskog jezika držaće prof. Jadranka Milošević, matematike prof. Sandra Medoš Vitakić, fizike prof. Dragana Pivaš, hemije prof. Biljana Butorović, biologije prof. Tamara Prodanov, istorije prof. Jovana Sofijanić, geografije prof. Bojana Peruničić.

Ovako organizovana pripremna nastava odvijaće se do 20. juna 2021. godine, prema rasporedu koji se je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji gradske opštine www.starigrad.org.rs.