ЗА СТАРИ ГРАД БЕЗ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Градска општина Стари град наставља да спроводи акцију заједно са грађанима и ЈКП Градска чистоћа на уклањању смећа и отпада са староградских улица и јавних површина.

Овог викенда су у акцији чишћења учествовали волонтери Канцералије за младе Старог града, Црвеног крста Стари град и Удружења грађана „Омладинска мрежа Србије“ који су уз подршку комшија из околних зграда и радника ЈКП „Градска чистоћа Београд“, очистили „дивљу депонију“ са јавне површине на углу улица Михизове и Херцег Стјепана.

Чишћење једне од дугогодишњих „црних еколошких тачака“ Старог града спроведена је уз поштовање свих епидемиолошких мера, уз заштитне маске и дезинфекциона средства које је волонтерима обезбедила Градска општина Стари град.

„Акције чишћења спроводићемо у континуитету на територији наше општине како бисмо личним примером показали да је потребно бринути о животној средини, како бисмо живели у чистом и здравом окружењу. Уједно, позивам становнике Дорћола и других делова Старог града да нам укажу на слична сметлишта и депоније у комшилуку, како би у наредном периоду, заједничким снагама радили на уређењу наше општине“, изјавио је координатор канцеларије за младе Стари град Борис Радаковић.

“Један од најзначајнијих аспеката рада Омладинске мреже Србије јесте заштита животне средине. Драго ми је да је општина Стари град препознала нашу жељу за креирањем здравијег амбијента за све грађане и што смо заједнички успели ово да реализујемо. Ово је прва еколошка акција, али планирамо да и у наредном периоду, кроз наше делање у целој Србији, скрећемо пажњу јавности на важност друштвене одговорности. Надам се да ћемо и у будућности имати подршку друштвено одговорних општина за наше активности”, рекао је Данило Потпарић, председник Омладинске мреже Србије.

 

Више од 40 младих волонтера, комшија из околних зграда и радника ЈКП Градска чистоћа уклонило је око 35 кубика различитог отпада на углу Михизова и Херцег Стјепана.