VOLONTERI NA PRAKSI U GO STARI GRAD

U okviru programa ’’Univerzitetske radne prakse’’- BG Praksa 2012. jedanaest studenata dobilo je mogućnost da od 24. aprila stiču praktično iskustvo u Gradskoj opštini Stari grad. U saradnji sa Centrom za razvoj karijere, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, studenti završnih godina fakulteta već treću godinu za redom imaju priliku da uz pomoć mentora primene znanje stečeno u dosadašnjem školovanju.

Načelnik Uprave Opštine Stari grad, Dejan Kovačević , obavio je razgovor sa kandidatima koji su potom , shodno kvalifikaciji, raspoređeni na odgovarajuće pozicije ( upravno-pravni poslovi iz građevinske oblasti, bilanista glavne knjige trezora i direktnih korisnika budžeta, novinar, građevinski inspektor, urednik književnog programa u Ustanovi kulture ’’Parobrod’’ ). Planirano je da praksa traje četiri meseca , a troškove prevoza i toplog obroka će finansirati Grad.

Nakon završene prakse studentima će se izdati potvrda i eventualna preporuka za dalje zaposlenje. Osnovna ideja celog programa je želja da se studentima pomogne da započnu karijere koje zahtevaju dodatno usavršavanje ili obuku nakon završenog fakulteta.