OTVOREN PREUREĐEN PARKIĆ AKADEMIJE UMETNOSTI U BALKANSKOJ

Zajedničkom akcijom GO Stari grad i JKP „Zelenilo Beograd“, preuređen parkić ispred prostorija Akademije umetnosti , u Balkanskoj 21, danas je svečano otvoren. Ana Danilović, zamenica predsednice opštine presekla je vrpcu, a Dušan Đoković, predsednik Akademije umetnosti otvorio šampanjac koga je poslužio prisutnim gostima i profesorima ove ustanove.

– Parkić koriste studenti ali deca koje roditelji ovde dovode. Opština je finansirala a „Zelenilo“ izvršilo radove (uređenje površine i sadnja biljaka), – izjavila je Ana Danilović. Kako je dodala, u ovaj posao uloženo je oko 300 000 dinara.

– Kada smo prvi put došli ovde, prostor bio je zapušten i nepodesan. Trudili smo se da uredimo i ne samo ovu zgradu već i okolinu, ali je protekom godina propadao a omladina se skupljala noću i dodatno upropašćavala zelenu površinu. Međutim, ove godine smo, došli u priliku da danas ovaj parkić ponovo otvorimo. On sad služi studentima koji se nalaze u prostorijama (kabinetima, studijama, galerijama) . Kada izađu napolje, tu mogu i da uče, da se odmore i po novom zakonu popuše cigaretu – rekao je Dušan Đoković.

On je apelovao na sugrađane da ovu urbanu oazu održe i očuvaju kako bi mesto svakog dana bilo sve lepše i lepše.