VIRTUELNI BIOSKOP „STARI GRAD“

Udruženje građana „Platforma“ u saradnji sa opštinom Stari grad realizovaće projekat internet bioskopa, koji će biti namenjen prikazivanju nezavisnih filmova i video radova mladih umetnika. Opština je učestvovala u realizaciji ovog projekta pokrivanjem dela troškova izrade internet portala u iznosu od 285.000 dinara.

Internet bioskop „Stari grad“ prikazivaće nezavisne filmove, koji nisu snimljeni u skupim „mejn strim“ produkcijama, odnosno filmove koji su proglašeni nedovoljno komercijalnim za prikazivanje na televiziji.

– Ovakvi filmovi su polazna tačka u karijerama kasnije velikih filmskih autora. Svi posetioci sajta moći će sve filmove da gledaju besplatno. U planu je da sva ostvarenja prevedemo na engleski, španski, nemački, francuski, ruski, pa čak i na kineski jezik – kažu u „Platformi“.

Osim izrade besplatnog internet bioskopa, Udruženje građana „Platforma“ planira i osnivanje međunarodnog internet festivala pod nazivom „Belgrade International Internet Film Festival“ – BIIFF. Festival bi isto kao i portal bio usmeren ka nezavisnim, avangardnim i niskobudžetnim filmovima.