ВИРТУЕЛНИ БИОСКОП „СТАРИ ГРАД“

Удружење грађана „Платформа“ у сарадњи са општином Стари град реализоваће пројекат интернет биоскопа, који ће бити намењен приказивању независних филмова и видео радова младих уметника. Општина је учествовала у реализацији овог пројекта покривањем дела трошкова израде интернет портала у износу од 285.000 динара.

Интернет биоскоп „Стари град“ приказиваће независне филмове, који нису снимљени у скупим „мејн стрим“ продукцијама, односно филмове који су проглашени недовољно комерцијалним за приказивање на телевизији.

– Овакви филмови су полазна тачка у каријерама касније великих филмских аутора. Сви посетиоци сајта моћи ће све филмове да гледају бесплатно. У плану је да сва остварења преведемо на енглески, шпански, немачки, француски, руски, па чак и на кинески језик – кажу у „Платформи“.

Осим израде бесплатног интернет биоскопа, Удружење грађана „Платформа“ планира и оснивање међународног интернет фестивала под називом „Belgrade International Internet Film Festival“ – BIIFF. Фестивал би исто као и портал био усмерен ка независним, авангардним и нискобуџетним филмовима.