MI BRINEMO ZA DECU IZ SVRATIŠTA, PRIDRUŽITE SE I VI!

Opština Stari grad i Centar lepih umetnosti „Gvarnerijus“ u sredu, 28. oktobra, u 20 časova, nastavljaju ciklus humanitarnih koncerata kojima se pomaže rad dečjeg Svratišta u Krfskoj 7. Na koncertu, Katarina Radovanović, klavir i Mihail Samoran, klarinet izvešće dela: Regera, Pendereckog, Lutoslavskog i Berga.

U četvrtak, 12. novembra, pevaće Vjera Adžić, sopran, i 24. novembra sviraće Gordan Trajković, violina. U utorak 22. decembra, u 20 časova, nastupiće Saša Knežević, klavir i Nataša Knežević, sopran.

Dečje svratište je počelo sa radom 2008. godine u želji da pruži dnevno utočište deci bez doma, deci koja su ostavljena od svojih najbližih. U Beogradu ih ima preko 300 i taj broj raste iz dana u dan jer dolaze iz cele Srbije u nadi da će pronaći bolji život i mesto koje je njihovo, na koje dolaze kada su gladni bolesni, kada im treba razgovor, podrška i osmeh.

Ovoj deci je svaka pomoć dobrodošla. Pokrovitelji ove akcije opština Stari grad i Centar lepih umetnosti Gvarnerijus pozivaju sve firme i pojedince da kupovinom kompleta karata za ciklus koncerata po ceni od 5.000 dinara, ili donacijom, pomognete deci u Svratištu i prisustvujete vrhunskim umetničkim programima.

Gradska opština Stari grad otvorila je namenski račun za vaše uplate: 840-744151843-84, model: 97, poziv na broj 44-018.

Na fotografiji: Katarina Radovanović, klavir, i Mihail Samoran, klarinet.