„VEČE OKIĆENO NOTAMA“ ODUŠEVILO STAROGRAĐANE

U organizaciji Gradske opštine Stari grad i njene Kancelarije za mlade, 17. decembra u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca održan je tradicionalni Novogodišnji koncert starogradskih horova, četvrti po redu.

„Veče okićeno notama“ u potpunosti je zadovoljilo posetioce koji su dvoranu ispunili do poslednjeg mesta. Nastupili su hor Srpsko – jevrejskog društva, Prvog beogradskog pevačkog društva i njegov dečji hor, hor Beogradskih madrigalista i hor „Braća Baruh”.

Predsednik opštine Dejan Kovačević, uz zahvalnost članovima horova, osvrnuo se na period praznika, od Hanuke, do oba Božića i obe Nove godine, i poželeo prisutnima sve najbolje u 2016. godini. On je podsetio prisutne i na članicu Veća opštine Draganu Tepšić, koja nažalost više nije među nama, a zaslužna je za uspostavljanje ove, sada već tradicionalne, novogodišnje manifestacije starogradskih horova.

U dvoipočasovnom programu bez pauze, pažljivo probran repertoar svih stilova često je izazivao oduševljenje publike svih generacija. Toplim, nežnim, ali i veselijim tonovima horista, uz izuzetne partiture solista, doprinela je i instrumentalna podrška kod nastupa horova Srpsko-jevrejskog pevačkog društva i „Braća Baruh“.