„UZMI RAČUN I POBEDI” ZA STARI GRAD

Gradska opština Stari grad, sa željom da pomogne u borbi protiv sive ekonomije, uključila se u nagradnu igru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave „Uzmi račun i pobedi” poslavši preko 1200 koverata za prvi krug izvlačenja.

Odbornici opštinskog parlamenta, funkcioneri i zaposleni u opštini sakupljali su i donirali svoje fiskalne račune sa željom da se povećaju šanse da nagrade završe kod naših sugrađana. Dodatni motiv je bio da se slanjem što većeg broja računa povećaju šanse da Stari grad dobije besplatnu vaj-faj zonu, kao nagradu za najaktivniju lokalnu zajednicu u borbi protiv sive ekonomije.

Opština Stari grad će do kraja trajanja nagradne igre i dalje sakupljati fiskalne račune, iako postoji problem sa nabavkom koverti, kojih u poštama nema u dovoljnim količinama. Tridesetak volontera svakodnevno je obilazilo pet starogradskih pošti, kako bi se obezbedio dovoljan broj koverti za naše sugrađane.

Kako je ministarstvo objavilo i takmičenje gradova i opština za najaktivniju lokalnu zajednicu u borbi protiv sive ekonomije, opština Stari grad se obratila i generalnom direktoru pošte kako bi se obezbedio veći broj koverti. Nažalost zahtev je odobijen.

I pored ovih izazova, poslato je 1200 koverata u ime isto toliko Starograđana koji su se prijavili opštinskom Kontakt centru.

– Starograđani su se u velikom broju odazvali pozivu za učešće u nagradnoj igri preko opštine. Kao i mnogo puta do sada, naše komšije su pokazale želju da zajedno učinimo nešto za Stari grad, pa su mnogi dolazili i poklanjali svoje račune, kako bismo poslali što više koverti – kaže prvi čovek opštine Stari grad, Marko Bastać i dodaje da se nada da će bar neka od nagrada završiti u rukama stanovnika naše opštine.

Pozivamo sugrađane zainteresovane za učešće u nagradnoj igri, da se prijave SMS porukom na broj 063/785-2-999, pozivom opštinskom Kontakt centru na broj 785-2-999 ili putem onlajn formulara, koji možete popuniti OVDE.