SG VIKEND VODIČ

Petak, 10. mart

Ustanova kulture opštine Stari grad „Parobrod”, Kapetan Mišina 6 a svim Beograđanima poklanja besplatan koncert klasične muzike u okviru ArtLink festivala, sa početkom od 18 sati.

U Kući Đure Jakšića, Skadarska 34, i večeras će biti izvedena monodrama o vojvodi Petru Bojoviću, sa početkom od 19 sati. Monodramu Vladimira Đorđevića „Na taljigama u večnost” izvodi glumac pozorišta iz Kragujevca Zdravko Maletić. Karte se mogu preuzeti u opštini Stari grad, na prvom spratu.

U džez klubu „Mihailo Miša Blam”, Kralja Petra 71 (zgrada Jevrejske opštine), sa početkom 22.30, nastupa džez atrakcija Papa Nik bend.

Subota, 11. mart

U „Parobrodu” književni i publicistički događaj godine i retka prilika da pisac sa aktuelne liste top 10 bestselera svetskih izdavača i knjižarskih mreža SAD i Evrope gostuje u Beogradu. U 20 sati počinje promocija knjige „Ja mrzim internet”, u izdanju Buka, na kojoj učestvuju autor Džaret Kobek, kao i voditelji Branko Rosić i Igor Stiks, prevodilac Aleksandar Milajić i izdavač Ivan Bevac. Broj mesta ograničen.

U okviru Beogradskog irskog festivala 2017, koji je otvoren 6. a trajaće do 22. marta, besplatan je ulaz na otvaranje izložbe „Dark Lies The Island” fotografa Konora Fergusona u KC Rex, Jevrejska 16, sa početkom u 15 sati.

Akademci Fakulteta muzičkih umetnosti nastupiće u džez klubu „Mihailo Miša Blam”, sa početkom prvog bloka u 19.30 do 22, i drugog sa početkom u 22.30 do jedan sat iza ponoći. Nakon toga sledi session sa Draganom Ćalinom.

Nedelja, 12. mart

U Kolarčevoj zadužbini sa početkom u 11 sati pre podne održaće se koncert klasične muzike, na kojem će nastupiti Parnas – Ansambl za interpretaciju barokne muzike.