UGROŽENIMA NAJPOTREBNIJA VODA, HRANA, OPREMA ZA BEBE I HIGIJENA – ODEĆE I OBUĆE IMA DOVOLJNO

Starograđani nesebično i svakodnevno donose neophodnu pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama, koje volonteri razvrstavaju, pakuju i tovare u transportna vozila,koja ih dostavljaju stradalim opštinama širom Srbije. Kombi je danas upućen za stanovništvo mesta iz okoline Šapca.

Prikupljanje pomoći se nastavlja jer su ugroženom stanovništvu neophodne: flaširana voda, konzervirana hrana, oprema za bebe (hrana, pelene, flašice), kao i higijensko-sanitarni proizvodi.

Pomoć se i dalje možete doneti u hol Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42, od 00 do 24 sata.
Naglašavamo da obuće i odeće ima u dovoljnim količinama i da se, za sada, više ne prima.

Opština Stari grad je od početka vanredne situacije pomogla Lajkovcu, Paraćinu, Užicu, Požezi, Ubu, Bajinoj Bašti, Trsteniku, Kraljevu, Velikoj Plani, Požarevcu, Petrovcu, Svilajncu, Smederevskoj Palanci, Krupnju, Malom Zvorniku i Ljuboviji, kolektivnim centrima u Beogradu, kao i beogradskih opštinama Obrenovac, Lazarevac, Palilula i Čukarica.

Mnogi Obrenovčani, koji su privremeno smešteni u beogradskim hotelima Prag, Mažestik i Rojal, prethodnih dana su lično dolazili do opštine i na licu mesta preuzeli neophodne namirnice i druge potrebne proizvode.

Opština Stari grad se zahvaljuje brojnim sugrađanima koji su se javili da žele da pomognu kao volonteri. Obaveštavamo vas da je trenutno angažovan dovoljan broj dobrovoljaca, i da redovno pratite vesti na sajtu naše opštine i u medijima, putem kojih ćemo vas blagovremeno obavestiti, i u slučaju potrebe, pozvati da se angažujete.

Neophodne informacije možete dobiti na telefon opštine Stari grad 3220-721.