UDRUŽENO ZA SIGURNU BUDUĆNOST NAŠIH NAJMLAĐIH SUGRAĐANA

Jedan od gorućih problema sa kojima se savremeni svet danas susreće jeste pitanje kvaliteta vazduha koji udišemo. Zagađenje vazduha koje je prisutno na čitavoj planeti značajan je faktor rizika za brojne bolesti, a među njima prednjače respiratorne infekcije. Dobar primer kako lokalna samouprava i privatni sektor mogu zajedno da rade na poboljšanju kvaliteta života naših najmlađih upravo je današnja zajednička akcija Gradske opštine Stari grad i brenda “Alpha” kompanije “Roaming electronics”.

“Naša opština se trudi da našim najmlađim sugrađanima omogući da svoje detinjstvo provedu u bezbednom okruženju. Tokom zimskih meseci, ovo pitanje postaje još aktuelnije, naročito na teritoriji naše opštine, koja čini urbano jezgro grada. Zato smo danas započeli akciju postavljanja prečišćivača vazduha u svim osnovnim školama koje se nalaze na teritoriji opštine Stari grad. Danas će biti isporučeno više od 50 prečišćivača u naše škole, a do početka drugog polugodišta sve učionice nižih razreda biće opremljene” istakao je predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i dodao da je ovo dobar primer zajedničkog delovanja privatnog i javnog sektora i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da slede ovaj primer.

“Od danas će u svakoj učionici u kojima nastavu pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda biti postavljen prečišćivač vazduha “Alpha K2 One” izjavili su predstavnici kompanije “Roaming electronics” i dodali da su prezadovoljni što imaju priliku da najmlađim osnovcima sa ove opštine omoguće boravak na svežem i čistom vazduhu tokom boravka u školi.

“Rešavanje problema zagađenog vazduha je dugoročan i veoma zahtevan proces a mi se, kao društveno odgovorna kompanija, trudimo da utičemo na naše sugrađane i edukujemo ih o načinima kako mogu da zaštite sebe i okolinu” dodali su iz kompanije i najavili slične akcije i u budućnosti.