УДРУЖЕНО ЗА СИГУРНУ БУДУЋНОСТ НАШИХ НАЈМЛАЂИХ СУГРАЂАНА

Један од горућих проблема са којима се савремени свет данас сусреће јесте питање квалитета ваздуха који удишемо. Загађење ваздуха које је присутно на читавој планети значајан је фактор ризика за бројне болести, а међу њима предњаче респираторне инфекције. Добар пример како локална самоуправа и приватни сектор могу заједно да раде на побољшању квалитета живота наших најмлађих управо је данашња заједничка акција Градске општине Стари град и бренда “Alpha” компаније “Roaming electronics”.

“Наша општина се труди да нашим најмлађим суграђанима омогући да своје детињство проведу у безбедном окружењу. Током зимских месеци, ово питање постаје још актуелније, нарочито на територији наше општине, која чини урбано језгро града. Зато смо данас започели акцију постављања пречишћивача ваздуха у свим основним школама које се налазе на територији општине Стари град. Данас ће бити испоручено више од 50 пречишћивача у наше школе, а до почетка другог полугодишта све учионице нижих разреда биће опремљене” истакао је председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и додао да је ово добар пример заједничког деловања приватног и јавног сектора и позвао и друге друштвено одговорне компаније да следе овај пример.

“Од данас ће у свакој учионици у којима наставу похађају ученици од првог до четвртог разреда бити постављен пречишћивач ваздуха “Alpha K2 One” изјавили су представници компаније “Roaming electronics” и додали да су презадовољни што имају прилику да најмлађим основцима са ове општине омогуће боравак на свежем и чистом ваздуху током боравка у школи.

“Решавање проблема загађеног ваздуха је дугорочан и веома захтеван процес а ми се, као друштвено одговорна компанија, трудимо да утичемо на наше суграђане и едукујемо их о начинима како могу да заштите себе и околину” додали су из компаније и најавили сличне акције и у будућности.