U SARADNJI SA POKRETOM ZA ŽENSKU KOŠARKU MARINE MALJKOVIĆ – BESPLATNA ŠKOLA KOŠARKE

Gradska opština Stari grad, u Osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“, predstavila je danas program besplatne škole košarke za devojčice od trećeg do osmog razreda. Besplatni časovi, u organizaciji Pokreta za žensku košarku Marine Maljković, a pod pokroviteljstvom opštine, održavaće se do kraja tekuće školske godine.

Svečanom otvaranju škole košarke za devojčice prisustvovala je i Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koja je je jedan od promotera i inicijatora čitave akcije i po čijem će se programu sprovoditi časovi za mlade sportistkinje. Cilj ove škole je afirmacija ženskog sporta, a pre svega košarke, koja je stekla veliku popularnost nakon što su izabranice Marine Maljković u junu ove godine osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Devojčice trećeg i četvrtog razreda iz OŠ „MIhailo Petrović Alas“ imale su priliku da se druže i sa reprezentativkama Srbije Milicom Dabović, Dajanom Butulijom i Tamarom Radočaj.

„Nakon osvajanja zlatne medalje u Budimpešti, pokrenuli smo projekat koji ima za cilj da motiviše devojčice mlađih uzrasta da se bave košarkom, najpopularnijim sportom u Srbiji. Zahvaljujem se opštini Stari grad, koja je razumela naš projekat i poslala poruku i drugim opštinama i gradovima u Srbiji da razmišljaju o popularizaciji ženske košarke u našoj zemlji. Škola košarke je besplatna, jer nam je cilj da sport ne bude privilegija bogatih, već da okupi što veći broj dece“, istakla je Marina Maljković na otvaranju škole u OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

Treninzi subotom i nedeljom
„Na opštini Stari grad, pored besplatne škole plivanja, odlučili smo da od ove godine finansiramo i školu košarke za devojčice. Ovo je prva škola u Srbiji ovog tipa, i mi smo ponosni što se odvija baš na našoj opštini. Važno nam je da pružimo podršku ženskom sportu, i da devojčice znaju da mogu da nižu uspehe jednako kao i njihovi drugari“, rekao je Marko Bastać iz opštine Stari grad.

Besplatna škola ženske košarke održavaće se u starogradskoj osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“, Gospodar Jevremova 22, tokom tekuće školske godine. Časovi, koji će se odvijati subotom i nedeljom od 14 do 16 sati, sprovodiće profesionalni treneri po programu Marine Maljković. Ukoliko bude bilo dodatnog interesovanja, besplatni časovi košarke biće organizovani u više grupa, na različitim opštinama u Beogradu, ali i širom Srbije, kao i u Republici Srpskoj.

Više informacija možete dobiti putem mejla Pokreta za žensku košarku Marine Maljković pokret@marinamaljkovic.rs.