„SVI NA VAGU – NA KORAK DO GINISA”

Udruženje za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu” nedavno je dobilo kandidaturu za Ginisovu knjigu rekorda za najviše izmerenih ljudi na jednoj vagi. Sa tim ciljem, u opštini Stari grad, Makedonska 42, u ponedeljak, 10. septembra, od 10 do 19 časova, biće održana predmanifestacija „Svi na vagu – na korak do Ginisa”.

Sugrađani će u okviru ove manifestacije imati priliku da besplatno izmere, prekontrolišu svoj metabolički status, trigliceride, šećer u krvi, vitaminsko-mineralni status, ali i da odslušaju besplatna predavanja o različitim aspektima zdravlja.

Manifestaciju će otvoriti Edit Makedonska, prva violina, koncert majstor orkestra Opere Narodnog pozorišta. Nakon otvranja predstaviće se svi koji su podržali Udruženje za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu” prethodnih godinu dana na putu za kandidaturu za Ginisovu knjigu rekorda.

PROGRAM PREDAVANJA

10.30 – Predstavljanje aktivnosti Udruženja za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“

11.00 – Dostojanstvo i otpor – predavač: Ljubica Savić, psiholog, psihoterapeut, Udruženje Haira

11.30 – Reproduktivno zdravlje porodice, predavač: Dubravka Malohodžić, izvršni direktor Asocijacije Žena plus. Gost predavanja je Karlo Boras, izvršni direktor Omladine Jazasa, koji će se osvrnuti na problem droge u školama. Prisutnima će biti podeljeni edukativni flajeri o prevenciji polno prenosivih bolesti.

12.30 – Zagrizi zdravo – predavač: Milka Raičević, osnivač Udruženja za preveciju gojaznosti Svi na vagu. Predavanje je namenjeno roditeljima i deci prvog razreda osnovne škole.

PAUZA

16.00 – Izbalansirana ishrana mladih, predavač: Marija Prčić, nutricionista

16.30 – Zdrava ishrana u svim životnim dobima, predavač: Milka Raičević, nutricionista

17.00 – Značaj vitamina i minerala u ishrani – Zdravlje na dar Solgar, predavač: mr ph Jelena Nikolić

17.30 – Mršavite uz Ajurvedu, brzo, lako i zdravo – predavač: Branko Čičić, konsultant Mahariši AjurVede

18.00 – Istine i zablude o Bahovim kapima – predavač Vesna Stojanović, Bahov praktičar i homeopata, Udruženje Essentia Vitae

18.30 – Izazovi zdravog kuvanja i kako planirati dnevni meni sa konkretnim idejama, predavač: Dragoslav Jovanović, Parnad