SVEČANO OTVOREN PRVI SPRAT DOM ZDRAVLJA STARI GRAD

Preuređena Odeljenja Fizikalne medicine i Ginekologije sa savetovalištem danas su svečano otvorena za pacijente Doma zdravlja «Stari grad»Svečanom otvaranju osim zaposlenih, prisustvovao je zamenik predsednika opštine Nebojša Bakarec i mnogi novinari. Opština je u ovo renoviranje uložila sedam i po miliona dinara.

U obilazak renoviranog prvog sprata na kome se nalaze pomenuta Odeljenja, novinare i zamenika predsednika opštine Stari grad povela je direktorka DZ «Stari grad dr Slavica Krunić – Kuculović. U obilazak tek renoviranih ordinacija prvog sprata Doma zdravlja «Stari grad» direktor dr Slavica Krunić – Kuculović je početkom marta sa svojim kolegama povela zamenika predsednika opštine Stari grad Nebojšu Bakarec i novinare. Renoviranje je trajalo mesec i po dana ali to nije ometalo rad Odeljenja. Inače, na prvom spratu nalaze se Odeljenje za fizikalnu medicinu i Ginekologiju sa savetovalištem. U potpuno novom enterijeru, sa sveže okrečenim zidovima i PVC stolarijom ova dva Odeljenja na zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih odišu čistoćom i jenom prijanom atmosferom. U delu gde se nalazi Savetovalište za buduće roditelje postavljen je TV aparat, kako bi vreme čekanja prošlo brže i opuštenije. I sam rad zaposlenih je opušteniji jer u sređenim prostorijama kvalitetnije mogu da se posvete svakom pacijentu. Bez gužve i ulaska preko reda.
« Zahvaljujući opštini Stari grad koja je u ovo renoviranje uložila sedam i po miliona dinara, danas smo u mogućnosti da vas povedemo u ovaj obilazak. Ali, s druge strane svaki Dom zdravlja bi trebalo ovako da izgleda. Skoro trideset godina nije ništa ulagano u zdravstvo pa onda možete da zamislite koliko nam sve ovo znači. Mi koji ovde radimo znamo kako je ovo nekada izgledalo a kako danas izgleda, i možemo slobodno da kažemo da se ne može uporediti. A i komentari pacijenata su isti. Inače, dnevno oko dve hiljade pacijenata prođe kroz naš Dom», rekla je dr Slavica Krunić – Kuculović i najavila nova renoviranja.
« Osim renoviranja u fazi smo nabavke novih aparata koji će u mnogome omogućiti našim lekarima da brže i sigurnije postavljaju dijagnostiku.
Nebojša Bakarec, zamenik predsednika opštine Stari grad izrazio je zadovoljstvo što opština može mimo svojih nadležnosti da ulaže u zdravstvo jer time pomaže i svojim sugrađanima . «Za poslednje četiri godine opština je iz budžeta izdvojila oko 150 miliona dinara dok je za Dom zdravlja «Stari grad» izdvojila oko 100 miliona dinara. U skladu sa finansijskim mogućnostima nastavićemo i dalje da pomažemo ustanove zdravstva», istakao je na svečanom otvaranju renoviranog prvog sprata DZ «Stari grad» Nebojša Bakarec.