СВЕЧАНО ОТВОРЕН ПРВИ СПРАТ ДОМ ЗДРАВЉА СТАРИ ГРАД

Преуређена Одељења Физикалне медицине и Гинекологије са саветовалиштем данас су свечано отворена за пацијенте Дома здравља «Стари град»Свечаном отварању осим запослених, присуствовао је заменик председника општине Небојша Бакарец и многи новинари. Општина је у ово реновирање уложила седaм и по милиона динара.

У обилазак реновираног првог спрата на коме се налазе поменута Одељења, новинаре и заменика председника општине Стари град повела је директорка ДЗ «Стари град др Славица Крунић – Куцуловић. У обилазак тек реновираних ординација првог спрата Дома здравља «Стари град» директор др Славица Крунић – Куцуловић је почетком марта са својим колегама повела заменика председника општине Стари град Небојшу Бакарец и новинаре. Реновирање је трајало месец и по дана али то није ометало рад Одељења. Иначе, на првом спрату налазе се Одељење за физикалну медицину и Гинекологију са сaвeтовалиштем. У потпуно новом ентеријеру, са свеже окреченим зидовима и ПВЦ столаријом ова два Одељења на задовољство пацијената и запослених одишу чистоћом и јеном пријаном атмосфером. У делу где се налази Саветовалиште за будуће родитеље постављен је ТВ апарат, како би време чекања прошло брже и опуштеније. И сам рад запослених је опуштенији јер у сређеним просторијама квалитетније могу да се посвете сваком пацијенту. Без гужве и уласка преко реда.
« Захваљујући општини Стари град која је у ово реновирање уложила седам и по милиона динара, данас смо у могућности да вас поведемо у овај обилазак. Али, с друге стране сваки Дом здравља би требало овако да изгледа. Скоро тридесет година није ништа улагано у здравство па онда можете да замислите колико нам све ово значи. Ми који овде радимо знамо како је ово некада изгледало а како данас изгледа, и можемо слободно да кажемо да се не може упоредити. А и коментари пацијената су исти. Иначе, дневно око две хиљаде пацијeната прође кроз наш Дом», рекла је др Славица Крунић – Куцуловић и најавила нова реновирања.
« Осим реновирања у фази смо набавке нових апарата који ће у многоме омогућити нашим лекарима да брже и сигурније постављају дијагностику.
Небојша Бакарец, заменик председника општине Стари град изразио је задовољство што општина може мимо својих надлежности да улаже у здравство јер тиме помаже и својим суграђанима . «За последње четири године општина је из буџета издвојила око 150 милиона динара док је за Дом здравља «Стари град» издвојила око 100 милиона динара. У складу са финансијским могућностима наставићемо и даље да помажемо установе здравства», истакао је на свечаном отварању реновираног првог спрата ДЗ «Стари град» Небојша Бакарец.