PRVA OPŠTINA U SRBIJI I BEOGRADU PO BROJU VAKCINISANIH GRAĐANA. VIŠE OD 70% VAKCINISANOG STANOVNIŠTVA NA GRADSKOJ OPŠTINI STARI GRAD

 

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović, gostovao je danas u jutarnjem programu „Beograde dobro jutro“ na televiziji Studio B i tom prilikom zahvalio se sugrađanima koji su pokazali odgovornost i iskazali spremnost da se vakcinišu.

Gradska opština Stari grad, prema poslednjoj evidenciji, prva je opština u Srbiji po broju vakcinisanih – preko 70% stanovništva starijih od 19 godina je vakcinisano i čak više od 90% stanovništva starijih od 65 godina.

„Verujemo da je imunizacija jedini način da se vratimo normalnom životu i upravo zbog toga, kao lokalna samouprava, činimo sve kako bismo podstakli naše građane da se vakcinišu“ istakao je predsednik opštine i naveo da je važno da svi zajedno ostanemo odgovorni i brinemo jedni o drugima.

Prvi čovek Opštine najavio je otvaranje trećeg po redu dečijeg igrališta u Pančićevoj ulici, koje je izgrađeno na inicijativu građana sa teritorije GO Stari grad. Najavljen je i početak izgradnje Linijskog parka, koji će u budućnosti unaprediti život građana sa Starog grada i ulepšati celokupan izgled naše prestonice.

Projekat na koji je lokalna samouprava posebno ponosna vezuje se za uređenje stambenih zgrada za koji je Opština opredelila poslednjim rebalansom još dodatnih 20 miliona dinara, dakle ukupno 60 miliona dinara za ovu namenu. Na konkurs koji je organizovan prijavilo se preko 850 stambenih zajednica, a budžet će biti iskorišćen za promenu ulaznih vrata, krečenje ulaza, zamenu poštanskih sandučića i protiv požarnih aparata, rekonstrukciju krovova, ugradnju video nadzora, led rasvete i sličnih radova koje unapređuju kvalitet stanovanja.