NOVAK ĐOKOVIĆ FONDACIJA POKLONILA STAROGRADSKIM MALIŠANIMA SAVREMENO DEČIJE IGRALIŠTE

,,Novak Đoković“ Fondacija kompletno je renovirala dvorište dečjeg vrtića „Dambo“ Predškolske ustanove „Dečji dani“. Dvorište je opremljeno najsavremenijim mobilijarom, rekvizitima i spravama u skladu sa propisanim standardima bezbednosti.

Tim povodom, vrtić „Dambo“, su posetili Jelena Đoković, globalni direktor i koosnivač,,Novak Đoković“ Fondacije i Maja Kremić nacionalni direktor Fondacije sa saradnicima.

U renoviranom dvorištu dočekali su ih domaćini sa Starog grada – predsednik opštine Radoslav Marjanović, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i direktorka PU „Dečji dani“ Sanja Lazić.

,,Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Fondaciji „Novak Đoković“ i Jeleni Đoković na poslu koji su uradili za ovu predškolsku ustanovu. Potrebno nam je da društveno odgovorne kompanije i fondacije se uključe i da svi zajedno pokrenemo i nastavimo taj investicioni talas obnove obrazovnih institucija. Oni zaista jesu to prepoznali i već dugi niz godina ulažu u obrazovne institucije“, naveo je Slavko Gak i dodao da će u narednih godinu Grad Beograd u potpunosti rekonstruisati ovaj objekat.

„Ja sam išla u ovaj vrtić kao mala. Imala sam veliko zadovoljstvo i čast da baš nas pozovu i kažu da imaju problem, da im treba pomoć i da vrtić zaslužuje pažnju. Ja sada sa 30 godina više dolazim u dvorište za koje sam mislila da je mnogo veće, a ustvari sam ga ja u mladim godinama doživljavala kao veliko carstvo. Napravili smo carstvo za decu, jedan podvodni svet gde oni plivaju, istražuju i uče. Oslikali smo, obojili u boje detinjstva da ih inspirišemo da oni te boje crtaju i prenose u naše živote jer su oni naslednici kojima se mi radujemo i iščekujemo“, izjavila je Jelena Đoković

„Veliko mi je zadovoljstvo što je danas vrtić Dambo, zahvaljujući fondaciji Novak Đoković, dobio najmodernije igralište za decu koje je osmišljeno tako da podstiče njihov razvoj i učenje.

Mi se kao opština trudimo da obezbedimo našoj deci što više prostora za igru i edukaciju. U poslednjih godinu dana Stari grad je bogati za još tri nova dečja igrališta- u ul. Despota Đurđa, Dubrovačkoj i Pančićevoj ulici. I u budućnosti ćemo se truditi još više da pratimo svetske trendove u ovoj oblasti, jer kao što i slogan fondacije kaže mi Verujemo zajedno u njihove snove“, istakao je predsednik Marjanović.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što su predstavnici Fondacije „Novak Đoković“danas ovde sa nama. Ponosni što smo to smo i mi jedna od ustanova u Srbiji koja dobila ovu, za nas izuzetno značajnu, donaciju. Zahvaljujući vama starogradski mališani iz „Damba“, njih 178, od jaslica do predškolaca, dobili su na dar igralište po svim evropskim standardima. Još smo više ponosni što je danas sa nama i Jelena Đoković, koja je, kao devojčica, pohađala ovaj vrtić“, navela je direktorka PU „Dečji dani“ Sanja Lazić i ovim povodom uručila je Jeleni Đoković zahvalnicu, koju su specijalno za ovu priliku kreirali mališani vrtića „Dambo“.

Dogajaju su, kao specijalni gosti, prisustvovali i  studenti Fakulteta primenjenih umetnosti, predvođeni profesorkom Janom Orošić, osmislili i oslikali mural koji će krasiti dvorišni zid ovog obdaništa.