„STARI GRAD KAO NOV” – SASTANAK SA KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA

Akcija prolećnog uređenja opštine pod nazivom „Stari grad kao nov” održaće se od 6. do 12. aprila i uključiće sva javna i komunalna preduzeća, građane, preduzetnike i pravna lica.

Tim povodom je danas, na poziv Miodraga Joksimovića, rukovodioca Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju, održan sastanak sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća u Gradskoj opštini Stari grad. Sastanku su prisustvovali Mirjana Božidarević. predsednica, Ana Danilović, zamenica predsednice, Dejan Kovačević načelnik opštinske uprave i Milo Kovačević, zamenik načelnika opštinske uprave.

– Prolećno komunalno uređenje, čišćenje i ulepšavanje naše opštine ujedno je i priprema grada za nastupajuće praznike, Dana opštine, Dane Beograda, Uskrsa, kao i velikih sportskih manifestacija koje nas očekuju, od aprilskog Beogradskog maratona, ATP turnira do Univerzijade. Sve gradske komunalne službe će se dodatno angažovati a ovo je prilika da pozovemo naše sugrađane da se priključe akciji i da daju lični doprinos uređenju svog okruženja, opštine i grada. – rekla je Mirjana Božidarević.

– Napravili smo plan aktivnosti, odredili učesnike i napravili spisak poslova koji će se obaviti. U okviru svojih nadležnosti učestvovaće sva javna i komunalna preduzeća, a kontrolu i nadzor nad svim aktivnostima obavljaće komunalna gradska i opštinska inspekcija. – istakao je Miodrag Joksimović, rukovodilac Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju.

Dejan Kovačević, načelnik opštinske uprave, je u ime opštine ponudio svu pomoć komunalcima, ukoliko naiđu na bilo kakav problem koji se odnosi na javne površine na kojima nije nadležno neko od gradskih javnih preduzeća “jer nam je cilj više nego jasan a to je da problem rešimo, očistimo i uredimo takav prostor, a ne da odgovornost prebacujemo sa jednih na druge.”

Predsednica Božidarević je ukazala na nekoliko komunalnih problema koje treba hitno rešiti a nalaze se u zoni oko Pristaništa Beograd.

U prolećnom uređenju opštine Stari grad učestvovaće Direkcija za puteve, Direkcija za prevoz, JKP „Zelenilo – Beograd”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, EDB „Javno osvetljenje”, JKP „Gradska čistoća”, „Telekom Srbija”, JP „Gradske pijace”, Veterinarska stanica Beograd i JP „Beograd vode”.