„СТАРИ ГРАД КАО НОВ” – САСТАНАК СА КОМУНАЛНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

Акција пролећног уређења општине под називом „Стари град као нов” одржаће се од 6. до 12. априла и укључиће сва јавна и комунална предузећа, грађане, предузетнике и правна лица.

Тим поводом је данас, на позив Миодрага Јоксимовића, руководиoцa Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију, одржан састанак са представницима јавних комуналних предузећа у Градској општини Стари град. Састанку су присуствовали Мирјана Божидаревић. председница, Ана Даниловић, заменица председнице, Дејан Ковачевић начелник општинске управе и Мило Ковачевић, заменик начелника општинске управе.

– Пролећно комунално уређење, чишћење и улепшавање наше општине уједно је и припрема града за наступајуће празнике, Дана општине, Дане Београда, Ускрса, као и великих спортских манифестација које нас очекују, од априлског Београдског маратона, АТП турнира до Универзијаде. Све градске комуналне службе ће се додатно ангажовати а ово је прилика да позовемо наше суграђане да се прикључе акцији и да дају лични допринос уређењу свог окружења, општине и града. – рекла је Мирјана Божидаревић.

– Направили смо план активности, одредили учеснике и направили списак послова који ће се обавити. У оквиру својих надлежности учествоваће сва јавна и комунална предузећа, а контролу и надзор над свим активностима обављаће комунална градска и општинска инспекција. – истакао је Миодраг Јоксимовић, руководилац Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију.

Дејан Ковачевић, начелник општинске управе, је у име општине понудио сву помоћ комуналцима, уколико наиђу на било какав проблем који се односи на јавне површине на којима није надлежно неко од градских јавних предузећа “јер нам је циљ више него јасан а то је да проблем решимо, очистимо и уредимо такав простор, а не да одговорност пребацујемо са једних на друге.”

Председница Божидаревић је указала на неколико комуналних проблема које треба хитно решити а налазе се у зони око Пристаништа Београд.

У пролећном уређењу општине Стари град учествоваће Дирекција за путеве, Дирекција за превоз, ЈКП „Зеленило – Београд”, ЈКП „Београдски водовод и канализација”, ЕДБ „Јавно осветљење”, ЈКП „Градска чистоћа”, „Телеком Србија”, ЈП „Градске пијаце”, Ветеринарска станица Београд и ЈП „Београд воде”.