ŠKOLA ZA BUDUĆE KOŠARKAŠKE ŠAMPIONKE

U OŠ „Mihajlo Petrović Alas”, u prisustvu drugara, nastavnika i roditelja, sto devojčica je dobilo priznanje za šestomesečno pohađanje besplatnih časova košarke, koje im je 8. juna uručila Marina Maljković, selektorka naših zlatnih košarkašica.

Inicijativa je potekla od Pokreta za žensku košarku, a škola za buduće šampionke održana je pod pokroviteljstvom naše opštine.

U znak zahvalnosti Marina Maljković je predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću, koji je prisustvovao svečanosti, dodelila plaketu za podršku i razvoj sporta.

– Izražavam veliku zahvalnost opštini Stari grad, osnovnim školama „Mihailo Petrović Alas“ i „Kralj Petar Prvi”, opštini Vračar, kao i sportskim centrima „Vračar”, i „Vizura sport”, koji su prepoznali i pomogli nam u sprovođenju naše ideje. Nadam se da će se saradnja nastaviti i od septembra, kada krene nova školska godina –rekla je Marina i dodala da je mnogo rada, truda, energije i odricanja bilo potrebno da bi se stiglo do cilja – da naše košarkašice postanu šampionke Evrope.

– Nisam želela da to bude jedan bljesak, već da nastavimo da radimo. Da kroz Pokret uvodimo devojčice u svet košarke, da zavole ovaj sport i da svaka generacija ima neku novu Milicu, Anu, Sonju, Jelenu… – istakla je idejni tvorac Pokreta za žensku košarku.
Tokom pet meseci održano je 98 treninga. Preko 100 devojčica prošlo je kroz program, a njih osamdesetak redovno trenira .

Marina Maljković i naše najbolje košarkašice svaki boravak u Beogradu koriste da posećuje treninge i druže se sa devojčicama, budućim košarkaškim šampionkama.