ČETVRTA DORĆOLIJADA SPORTA, ZDRAVLJA, KULTURE TREĆEG DOBA

Na stadionu Fudbalskog kluba „Dorćol“, 11. juna održana je Četvrta Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, uz podršku Gradske opštine Stari grad i pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i drugih. Ovo jednodnevno sportsko rekreativno takmičenje okupilo preko 250 učesnika trećeg doba i preko 50 mladih, iz Beograda, Srbije i Republike Srpske.

Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Gradske opštine Stari Grad Marko Bastać, koji je, između ostalog, naglasio:

– Svojevremeno sam spomenuo da bih voleo da svoje penzionerske dane provodim u svim ovim aktivnostima koje danas sprovodi “Dorćolijada” vodeći računa o penzionerima i najmlađima. Želim da znate da ćemo opština i ja lično, uvek biti uz vas – rekao je Bastać.

Brojne posetioce, goste i prijatelje pozdravili su i autor projekta predsednik Organizacionog odbora prof. Dušan Maksimović, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Vlada Pajić, kao i predstavnica Saveza penzionera Republike Srbije Vanja Miskin.

U sportsko rekreativnom delu, pod motom „u zdravom telu – zdrav duh“, realizovane su sportske discipline koje su prilagođene trećem dobu: pikado, fudbal – penali na male golove bez golmana, košarka – slobodno bacanje lopte u koš, boćanje i šah.

Kao dopunski sadržaji, održani su Javni čas fitnes vežbi u prirodi za treće doba i najmlađe i Međugeneracijski susret u Dečjem maratonu na 20.000 milimetara, pod nazivom „Bake i deke uz bate i seke“, kao i jednodnevna slikarska kolonija uz učešće – pet talentovanih učenika, pet studenata likovnih akademija i pet žitelja trećeg doba.

Najboljim takmičarima uručene su zlatne, srebrne i bronzane medalje, a pobedničkim ekipama u svim sportskim disciplinama pehari „Četvrte Dorćolijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba“, manifestacije koja je na Dorćolu već postala tradicionalana.

Sve detljnije informacije o rezultatima, kao i ostalim aktivnostima, mogu se pogledati na veb sajtu www.dorcolijada.com