PROGRAM UNAPREĐENJA BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU ZA OSNOVCE

Opština Stari grad, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda organizuje prilagođene obuke o bezbednosti u saobraćaju za sve starogradske đake nižih razreda osnovne škole. U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ učenicima trećeg razreda podeljeni su fluorescentni prsluci i svetleći privesci za ključeve, a pušten je i film o bezbednosti i pravilima ponašanja dece u saobraćaju.

– U periodu kada bi trebalo da postanu samostalni pešaci, deca su najugroženiji učesnici u saobraćaju. Najbolji način da ih zaštitimo je da ih na vreme naučimo da poštuju pravila o bezbednosti, jer je rano upoznavanje sa osnovnim pravilima ponašanja svih učesnika u saobraćaju podsticaj da sami vode računa o svojoj sigurnosti na ulici – rekao je član Veća opštine Stari grad Lazar Lešnjak na edukativnoj radionici u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Praktični deo programa o bezbednosti dece u saobraćaju opština Stari grad je realizovala u svim osnovnim školama na svojoj teritoriji. U školskim dvorištima deca su imala prilike da vide i autentični poligon, na kojima su mogli da vežbaju i razreše sve nedoumice u vezi sa ponašanjem u saobraćaju, od kretanja u urbanim sredinama do pravilnog postupanja prilikom prvih vožnji gradskim prevozom.