ŠESTA DORĆOLIJADA SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA

Tradicionalno jednodnevno sportsko rekreativno takmičenje Šesta Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, održaće se u subotu, 9. juna, od 10 do 15 časova na otvorenim terenima Fudbalskog kluba „Dorćol”.

Manifestacija će okupiti oko 200 učesnika a u okviru međugeneracijske saradnje veteranima će se priključiti i preko 50 učenika i studenata volontera, kao i brojni gosti i posetioci.

U okviru sportsko rekreativnog takmičenja pod motom „u zdravom telu – zdrav duh” učestvuju tročlane ekipe u disciplinama koje su prilagođene trećem dobu: Pikado, Fudbal – penali na male golove bez golmana, Košarka – slobodno bacanje lopte u koš, Boćanje i Šah. Planira se realizacija i dopunskih sadržaja što se može bliže sagledati u Programu manifestacije koji se dostavlja u prilogu.

Generalni sponzor manifestacije je Ambasada Australije, koja je prepoznala vrednost ovog Projekta. Manifestacija je u funkciji pripreme za Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba koja će se održati na jesen u Vrnjačkoj Banji pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine Vlade Republike Srbije. Inače, Dorćolijada je na Olimpijadi trećeg doba označena kao primer dobre prakse u Republici Srbiji.

Na manifestaciji trećeg doba učestvuju prijavljene takmičarske ekipe iz opštinskih i granskih udruženja penzionera, domova i klubova penzionera i starih lica, udruženja i organizacija invalida, organizacija crvenog krsta, gerontoloških centara i drugih društava i organizacija koje brinu o trećem dobu iz Beograda i Srbije, kao i predstavnici Republike Srpske.

Više informacija o 6. Dorćolijadi možete dobiti od Organizacionog odbora na telefone 063/8012554 i 064/1399030, kao i na www.dorcolijada.com