ШЕСТА ДОРЋОЛИЈАДА СПОРТА, ЗДРАВЉА И КУЛТУРЕ ТРЕЋЕГ ДОБА

Традиционално једнодневно спортско рекреативно такмичење Шеста Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба, одржаће се у суботу, 9. јуна, од 10 до 15 часова на отвореним теренима Фудбалског клуба „Дорћол”.

Манифестација ће окупити oкo 200 учесника а у оквиру међугенерацијске сарадње ветеранима ће се прикључити и преко 50 ученика и студената волонтера, као и бројни гости и посетиоци.

У оквиру спортско рекреативног такмичења под мотом „у здравом телу – здрав дух” учествују трочлане екипе у дисциплинама које су прилагођене трећем добу: Пикадо, Фудбал – пенали на мале голове без голмана, Кошарка – слободно бацање лопте у кош, Боћање и Шах. Планира се реализација и допунских садржаja што се може ближе сагледати у Програму манифестације који се доставља у прилогу.

Генерални спонзор манифестације је Амбасада Аустралије, која је препознала вредност овог Пројекта. Манифестација је у функцији припреме за Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба која ће се одржати на јесен у Врњачкој Бањи под покровитељством Министарства спорта и омладине Владе Републике Србије. Иначе, Дорћолијада је на Олимпијади трећег доба означена као пример добре праксе у Републици Србији.

На манифестацији трећег доба учествују пријављене такмичарске екипе из општинских и гранских удружења пензионера, домова и клубова пензионера и старих лица, удружења и организација инвалида, oрганизација црвеног крста, геронтолошких центара и других друштава и организација које брину о трећем добу из Београда и Србије, као и представници Републике Српске.

Више информација о 6. Дорћолијади можете добити од Организационог одбора на телефоне 063/8012554 i 064/1399030, као и на www.dorcolijada.com