SAVREMENA RAČUNARSKA OPREMA ZA FAKULTET LIKOVNIH UMETNOSTI

Predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević uručila jedanas dekanu Fakulteta likovnih umetnosti prof. Slobodanu Roksandiću savremenu računarsku opremu (tri kompjutera, tri laserska štampača, jedan digitalan DVD kamkoder i laptop).Predsednica opštine je naglasila da je računarska oprema neophodna za savremenu nastavu na Fakultetu, posebno za buduće slikare i vajare, i da ona posebno uvažava umetničke fakultete gde je talenat pravo bogatstvo i uvek u prvom planu.

– Opština je pre nekoliko godina uredila fasadu zgrade u Knez Mihailovoj ulici, uložila u sređivanje rasvete u izlozima galerija, a nedavno smo Fakultetu nabavili i dva video bima i opremu (120 stolica, 50 stolova) – podsetila je predsednica opštine.

Dekan fakulteta je naglasio da ima sve komplimente za opštinu Stari grad, da je godinu dana na ovoj funkciji i da zaista ne sme ni da zamisli kako bi radili i pratili savremene tokove bez tehnološke pomoći koju su dobili od opštine.

– Mi smo ovde u Knez Mihailovoj ulici i na nama je svima da čuvamo lepo lice ove ulice koja je deo kulture našeg grada. Nadam se da će se ova, za nas dragocena saradnja sa opštinom Stari grad, nastaviti.