SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Pomoć mladima i nagrade za najhrabrije

Udruženje građana «Naša deca» koje okuplja i bavi se decom sa posebnim potrebama, svake godine uz pomoć prijatelja iz Kovačice organizuje likovnu koloniju u periodu od 12 do 17. juna. Za realizaciju ovogodišnje likovne kolonije pomoć im je uputila opština u iznosu od 33.000 dinara. Trideset hiljada dinara odobreno je i Udruženju « 6. April» za pokriće štampanja kataloga.
Akademskom kajak klubu « AKK Beograd» dodeljena je donacija u iznosu od 150.000 dinara za održavanje kajak – kanu regate.
U Muzeju jugoslovenske kinoteke u organizaciji Centra amaterskog filma Jugoslavije, u periodu od 22. do 25. juna održaće se revija filmskog stvaralaštva dece iz Srbije i Crne Gore. Tim povodom opština je uputila donaciju za realizaciju ovog projekta u iznosu od 232.000 dinara.
Ženskoj šahovskoj ekipi OŠ «Kralj Petar Prvi» opština je odobrila pomoć u iznosu od 175.000 dinara za učešće na Prvom evropskom šahovskom prvenstvu školskih timova.
Novčanom donacijom u vrednosti od 54.000 dinara opština je pomogla odlazak u Rim na baletsko takmičenje «PREMO ROMA» učenicima baletske škole «Lujo Davičo».
Ovogodišnja međunarodna letnja škola «Neki to vole vruće» koju organizuje Univerzitet umetnosti održaće se u Pirotu u periodu od 8. do 18. jula i opština je za realizaciju ove manifestacije uputila pomoć u iznosu od 90.000 dinara.
Predškolskoj ustanovi «Dečji dani» za montažu svetiljki odobrena je donacija u iznosu od 222.440 dinara .
Za izuzetno zalaganje tokom prošlog meseca, predsednica opštine Mirjana Božidarević dodelila je novčane nagrade policajcima iz OUP Stari grad i to Radenku Iliću, Milisavu Stikoviću i Ivanu Markoviću. Osim njih novčane nagrade dobili su i vatrogasac Dragoljub Stojaković i rečni policajac Zvonko Ilić.