SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Pomoć studentima i đacima

Na današnjoj sednici Opštinskog veća prihvaćen je zahtev trojice studenata Matematičkog fakulteta Milana Novakovića, Aleksandra Pajčeva i Marka Radovanovića koji će učestvovati na najvećem međunarodnom studentskom matematičkom takmičenju. Inače takmičenje se održava u Odesi od 20. do 27. jula. Svakom od njih odobrena je novčana pomoć u iznosu od 20.595.00 dinara.
Udruženju ratnih vojnih invalida opštine Stari grad odobrena je pomoć od 36.000 dinara za kupovinu školskog pribora za decu invalida.
Muzeju pozorišne umetnosti odobrena je donacija u iznosu od 1.400.000 dinara za zaštitu muzejske građe, restauraciju maketa , izvođenje konzervatorskih radova i restauraciju umetničke zbirke i video materijala.

Bez besplatnih propusnica

Na današnjoj sednici Veća, jednoglasno je prihvaćena informacija kojom je Vjera Radović, član Veća dala odgovor na inicijativu građana romske nacionalnosti a povodom zahteva za dodelu besplatnih propusnica za korišćenje otvorenih letnjih bazena JP SRC «Milan – Gale Muškatirović».
U informaciji se, između ostalog kaže da je opština otvorila Kancelariju za romska pitanja u nameri da sagleda stanje sugrađana romske nacionalnosti po raznim segmentima života i zajedno sa svim državnim institucijama, koje su nadležne, pomogne ovom delu stanovništva u oblastima koje su prihvaćene od strane Vlade Srbije.
Dva građanina romske nacionalnosti imaju ideju da je za romsku populaciju najcelishodniji vid pomoći korišćenja bazena tokom leta. Smatramo da je ova ideja njihov lični stav. Napominjemo, da je već tradicija grada Beograda da obezbeđuje svakog leta finansijska sredstva koja učenicima svih škola daju mogućnost da jednom nedeljno sa đačkim knjižicama besplatno koriste sve bazene u Beogradu.
Svim bolesnim i socijalno ugroženim građanima naše opštine predsednik opštine je, uz saglasnost članova Opštinskog veća, izašla u susret dodeljivanjem jednokratne socijalne pomoći ukoliko su lično uputili molbu i ukoliko su svoje stanje o socijalnom stanju ili bolesti dokumentovali.