PROGLAŠENE NAJLEPŠE BAŠTE, TERASE, BAŠTE RESTORANA

U akciji «Moje dvorište mala pluća grad» koja je trajala mesec dana, članovi žirija Saveta za ekologiju Starog grada obišli su teritoriju opštine i tom prilikom, na osnovu utvrđenih kriterijuma izabrali najlepše bašte, dvorišta i terase na Starom gradu.
Inače ovo je jedna od dugogodišnjih, tradicionalnih akcija Saveta za ekologiju kojom se osim ulepšavanja i zaštite životne sredine podstiče i takmičarski duh sugrađana. Ovogodišnje proglašenje održano je u Kući Đure Jakšić u Skadarliji. Nagrađene sugrađane pozdravila je Mirjana Božidarević, predsednica opštine i uz čestitke za osvojene nagrade,ujedno im se zahvalila na trudu koji ulažu da oplemene i ulepšaju prostor i pozvala i druge Starograđane da se pridruže ovoj akciji.
Svi nagrađeni dobili su diplome, statue dživdžana i kao prigodan poklon – metle.
U kategoriji za najlepšu baštu poslovnog prostora – restorana prvo mesto je osvojila bašta restorana «BELA VISTA» u Karađorđevoj 2-4. Drugo mesto pripalo je bašti restorana «Pogođena patka koji se nalazi u Ulici Đure Daničića 13, dok je treće mesto osvojila bašta zgrade u Ulici Despota Stefana
U kategoriji najlepše dvorište prvo mesto je osvojilo dvorište u Cetinjskoj 10, i to zahvaljujući trudu gospođe Marković koja sa svojom kćerkom uspela da ovaj prostor oplemeni velikim brojem saksija raznobojnog cveća. Drugo mesto pripalo dvorištu u Ulici Miće Popovića 14-a. Zahvaljujući vrednim rukama gospođe Jelene Prodanović ovaj deo Starog grada liči na prizor iz bajke. Treće mesto osvojilo je dvorište u Ulici Strahinjića bana 72a i delo je ruku jednog dečaka koji ima 15 godina a koji se od svoje sedme godine brine o ovom dvorištu.
U kategoriji za najlepšu terasu prvo mesto osvojila je terasa gospodina Radeta Jovanovića iz Knez Miletine ulice broj 14, drugo mesto osvojila je terasa u Ulici Despota Stefana 29-31 gospodina Antonija Usmianija dok je treće mesto u ovoj kategoriji pripalo terasi gospodina dr Dušana Nikoliša u Ulici Kneza Miloša 16.