JAVNA TRIBINA O LOKALNOM EKOLOŠKOM AKCIONOM PLANU

Javna tribina za građane opštine Stari grad na temu zaštite životne sredine održana je 29. juna u velikoj novoadaptiranoj opštinskoj sali. Predstavnici Saveta za ekologiju SO Stari grad predstavili su metodologiju izrade LEAP-a , Lokalnog ekološkog akcionog plana a prisutni zainteresovani građani davali su svoje predloge vezane za ekološke probleme na opštini.
Skupu koji je otvorila Mirjana Božidarević, predsednica opštine, prisustvovao je i Branislav Božović, gradski sekretar za zaštitu životne sredine. a govorili su i Momčilo Živković, Snežana Matić-Besarabić, Tomislav Trbojević i Aleksandra Knez Milojković.
Između ostalog, na tribini se moglo čuti zašto se radi LEAP, ko treba da ga radi, kome služi i kakvi će biti rezultati. Predstavljena je i urađena anketa sa 600 građana Starog grada svih starosnih struktura na temu ekologije u centru grada.
Buka iz kafića, štamparija u Kosovskoj, nered kućnih ljubimaca na trotoarima, izmeštanje pruge i benzinskih pumpi, samo su neka od pitanja na koje su građani dobili odgovore.