SA OPŠTINSKOG VEĆA…

Dodeljena pomoć za građevinsko-zanatske radove

Na sednici Opštinskog veća predsednik opštine Mirjana Božidarević po pribavljanju mišljenja članova Opštinskog veća donela je odluku da se za izvođenje zanatsko-građevinskih radova dodele novčana sredstva: Muzičkoj školi «Mokranjac» 1.500.000 dinara i 6.500.000 dinara vrtiću «Skaradlija».
Likovnoj akademiji Univerziteta umetnosti, opština je dodelila 1.000.000 dinara za postavljanje gromobranske instalacije.

Pomoć Svetosavskoj omladinskoj zajednici

Zahtevu Svetosavske omladinske zajednice Srpske pravoslavne crkve – Arhiepiskopije Begradsko-karlovačke, opština je, imajući u vidu da se radi o neprofitabilnoj organizaciji, izašla u susret i odlučila da otpiše dugovanja na osnovu neplaćene zakupnine u iznosu 333.276,42 dinara.

Računari za bolnice

Kliničko- bolničkom centru Zemun, opština je odobrila novčana sredstva za kupovinu šest računara i tri štampača. Računarsku opremu (sedam računara), opština će kupiti i Institutu za neuropsihijatrijske bolesti «Dr Laza Lazarević», dok će Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj dobiti tri računara, tri laserska štampača i jedan CD –plejer. Zavodu za kožne i venerične bolesti opština je odobrila stredstva za kupovinu deset računara, jednog servera, deset laserskih štampača.

Novi cenovnik

Usvojena je Odluka o novom cenovniku kojim se utvrđuju troškovi nastali u postupku prinudnog uklanjanja od strane komunalne inspekcije Odeljenja za komunalne poslove opštine Stari grad. Tako će uklanjanje, prevoz i lagerovanje predmeta i stvari sa amortizacijom vozila i ostalim troškovima po jednom predmetu iznositi 2.500 dinara, dok će se po 1.000 dinara, po jednom izvršenju, naplaćivati čuvanje, evidentiranje i održavanje uslova za čuvanje predmeta i stvari , izdavanje i povraćaj predmeta i stvari, kao i ležarina po osnovu zauzeća površine.