KANCELARIJA ZA MLADE DODELILA SERTIFIKATE

Svečana dodela sertifikata za 16 svršenih polaznika kursa za pisanje projekta, u organizacije Kancelarije za mlade Starog grada i Mreže studenata Srbije, održana je danas u prostorijama GO Stari grad. Ovom događaju su prisustvovali Mirjana Božidarević, predsednica opštine, Marina Vulović, Đorđe Spasić i Bojan Mojsoski, koordinatori opštinske Kancelarije za mlade, kao i Petar Kordić iz Mreže Studenata.

– Mi ćemo uskoro moći da apliciramo za sredstva EU, po raznim pitanjima. S obzirom da ste završili ovaj kurs, nadam se da će neko od vas biti zainteresovan da nam pomogne u pisanju projekata, i tako bude angažovan na povremenim poslovima. Vaša pomoć će nam biti dragocena i zato želimo da vas, makar na simboličan način, pohvalimo što ste učestvovali u ovom kursu. Otvoreni smo za sve vaše dobre ideje – rekla je polaznicima Mirjana Božidarević.

Prema rečima Petra Kordića, ovaj projekat je pripreman dva meseca, a sami tečajevi su održavani tokom dva vikenda u periodu septembar-novembar 2010. Prijava je išla preko Kancelarije za mlade Starog grada, uz posredovanje školskih parlamenata starogradskih srednjih škola.

– Na ovaj projekat sam se prijavio preko prijatelja. Bilo je veoma zanimljivo. Naučio sam nešto novo uz druženje, što ću moći da dodam na svoj CV kaže – Miloš Petrović, student IV godine Fakulteta za poslovne studije Megatrend:

Ivana Nikolić, student II godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu istakla je da su utisci veoma zadovoljavajući.

-Kao članu Odreda izviđača Ivo Lola Ribar, ovo će nam biti veoma potrebno kako bismo mogli da apliciramo za finansijsku pomoć, čime bismo ostvarili svoje snove kao izviđači – dodala je Ivana.