„PUŠTEN U RAD“ KONTEJNER ZA PET AMBALAŽU

U dvorištu Trgovačke škole u Hilanadrskoj 1, danas je svečano “pušteni u rad“ kontejner za PET ambalažu, uz prisustvo učenika drugog razreda, nastavnika, direktora, članova Saveta za ekologiju opštine Stari grad, na čelu sa predsednicom opštine gospođom Mirjanom Božidarević.

Ovi kontejneri napravljeni su u obliku velike flaše sa presom koja pod pritiskom na ručku smrska plastičnu flašu koja se kao takva ubacuje u kontejner, a kada se napuni odnosi se u đačku kompaniju CREATIVE TEAM .

„ Glavni krivac“ za postavljenje kontejnera za PET ambalažu je učenica Maja Kolev koja se odazvala prošlogodišnjem pozivu sekretara Saveta za ekologiju gospođe Ljiljane Petrović, kada su đaci Trgovačke škole učestvovali u svečanom otvaranju dečjeg igrališta kod Spomenika obalskim radnicima ( kod Savskog pristaništa), i od tada su uvek spremni za svaku akciju Saveta. „ Upravo zbog njihove želje i pomoći odlučili smo da ovaj kontejner postavimo ovde. Još jedan ovakav postavljen je u vrtiću „Skadarlija“, kaže Ljiljana Petrović, sekretar Saveta za ekologiju.

„ Opština Stari grad već dugi niz godina podržava i organizuje mnoge ekološke akcije. Počev sa ekološkim radionicama po vrtićima, sređivanjem parkova na svojoj teritoriji, trudimo se da edukujemo mlade da znaju da čuvaju i održavaju svoju životnu sredinu. Trudićemo se da ovakve kontejnere postavimo po svim školama i vrtićima i tako damo primer mlađima kako da poštuju okolinu u kojoj žive, čuvaju je i održavaju“ rekla je Mirjana Božidarević, predsednica opštine.

Ovom događaju prisustvovali su članovi DVD „Stari grad“ i Dejan Kozić, predsednik Društva za brigu osoba ometenih u razvoju.