RENOVIRANA VELIKA SALA ZA REHABILITACIJU DECE

Opština Stari grad renovirala je veliku centralnu salu za kiroterapiju

Klinike za rehabilitaciju „ Dr Miroslav Zotović“. Postavljen je novi pod, okrečeni su zidovi, napravljeni novi ormani i police, presvučene strunjače i napravljena postolja za podne strunjače. U ove radove je uloženo oko 2,5 miliona dinara. Tim povodom, ovu eminentnu ustanovu su 11. juna. posetili Mirjana Božidarević predsednica opštine Stari grad i Vjera Radović, član Opštinskog veća, gde su ih, pored ostalog osoblja, dočekali direktor Dr Stevan Jović i načelnik službe Dr Srbislav Stevanović.

– Opština Stari grad već duži niz godina pomaže i zdravstvene ustanove i to ne samo na našoj teritoriji (naravno one su prioritet), već i širom Beograda i došao je na red i ovaj centar za rehabilitaciju. S obzirom da ovu salu koriste deca za rehabilitaciju i terapiju, bilo nam je važno da se odlučimo da uložimo sredstva u njeno renoviranje – rekla je Mirjana Božidarević.

Ona je dodala da sređena sala deci koja ovde dolaze omogućuje da u jednom lepšem i prijatnijem prostoru izvode vežbe i sigurno je da im je tako lakše da prevaziđu svoje probleme, a time su i zaposlenima omogućeni bolji uslovi.

– Renoviranje sale je dalo novu sliku: sve je veselije i vedrije. Deci je prijatno i nama je prijatno. Svako se ovde sada oseća lepše nego ranije. Ispoštovano je sve ono što je trebalo da postoji u ovakvoj jednoj sali za ovu vrstu terapija.

Zahvaljujemo se dobrim ljudima iz opštine Stari grad koji su nam pomogli – rekao je dr Srbislav Stevanović.

Kako je naveo, svaki dan na odeljenju i terapijama klinike ”Dr Miroslav Zotović» leči se oko 100 pacijenata. Oni se nalaze u raznoraznim stanjima koje mogu da zadese decu u uzrastu od rođenja do 18-19 godina. Sve ono što odrasle ljude može da zadesi tokom života, to se u ovo klinici zbrinjava, u zavisnosti od uzrasta i bolesti ili povrede (oštećenja, oboljenja).