PRVACI STAROG GRADA

U osam starogradskih osnovnih škola danas je krenulo 479 đaka prvaka.

Početak školske godine obeležen je tradicionalnom dobrodošlicom najmlađim školarcima „Ja sam prvak Starog grada“, koju sprovodi Gradska opština Stari grad sa željom da im prvi školski dan ostane u trajnom sećanju.

Predsednik Dejan Kovačević prisustvovao je danas svečanom prijemu za 25 đaka prvaka u OŠ „Stari grad“, gde im je uz dobrodošlicu uručio i prigodne poklone.

– I ja se sećam prvog dana u školi i imao sam tremu kao i vi. Na vama je samo da učite i rastete a mi ćemo da brinemo o ostalim stvarima. Uskoro ćemo da nabavimo nove prozore za školu, a kada postanete trećaci – dobićete i kompjutere na poklon – rekao je Dejan Kovačević.

Događaju su prisustvovali i zamenik predsednika Dejan Stefanović, kao i pomoćnik predsednika Dušan Raičković

Gradska opština Stari grad pripremila je za sve prvake, lepo dizajnirane medalje i majce “Ja sam prvak Starog grada“, sa kačketom za bezbedniji dolazak u školu, kao i neophodan školski pribor: pernicu sa dve grafitne olovke, rezačem i gumicom, pakovanje flomastera, vodene bojice, lenjir i bojanku. Sve lepo upakovano u ekološku platnenu torbicu na kojoj piše „Ja sam prvak Starog grada“.

Stari grad – 479 prvaka krenulo u školu

U školsku 2012/13. godinu u osam osnovnih škola na Starom gradu prvi put je krenulo 479 đaka prvaka. Tako je u OŠ za zaštitu vida „Dragan Kovačević“ krenulo 12, u OŠ „Vuk Karadžić“- 97, OŠ „Mihajlo Petrović Alas“ – 88, OŠ „Braća Baruh“ – 56, OŠ „Skadarlija“ – 45, OŠ „Kralj Petar Prvi“ – 44 i u OŠ „Stari grad“ 25 prvaka. Najveći broj 112 prvaka ove godine je upisano u OŠ „Drinka Pavlović“.