UKLONJENO SMEĆE IZ DVORIŠTA U CENTRU GRADA

U samom centru grada, na uglu ulica Đorđa Jovanovića i Skadarske, na inicijativu građana i Gradske opštine Stari grad, u koju se uključio i „RTB Studio B“, uklonjena je velika deponija smeća, šuta i dasaka. Dvorište je rasčišćeno a ceo prostor je danas i ograđen.

Sa istog mesta opština je uklonila smeće i pre godinu dana. Sada je očiščeno preko 40 kubika otpada koji su nabacali “nesavesni građani” u međuvremenu. Pošto je od republičkog katastra dobila izveštaj da je taj prostor sa nekoliko urušenih objekata u procesu eksproprijacije, opština je odlučila da o svom trošku ukloni komunalni nered.

Radnici koji su angažovani da uklone deponiju priznali su novinarima gradske televizije da su suočavali sa raznim komunalnim neredom, ali da ovako nešto nisu skoro videli i to u centru grada. Uklanjanje smeća i ograđivanje prostora je sve što opština može da uradi u ovom trenutku pošto se ne zna ko je vlasnik parcele.

– Katastar nam je dostavio izveštaj iz koga se vidi da je stambeni objekat u procesu eksproprijacije tako da nismo mogli da donesemo drugo rešenje nego na nepoznato (NN) lice. Opština je očistila komunalni nered i ogradila ovaj prostor. Apelovao bih na sugrađane da ne bacaju otpad i smeće i ne stvaraju novu “divlju deponiju”, – izjavio je Mileta Zarić, rukovodilac Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Starog grada.