PROGLAŠENI NAJLEPŠI NOVOGODIŠNJI IZLOZI

Tradicionalno proglašenje najlepših novogodišnjih izloga na teritoriji opštine Stari grad održano je danas u Kući Đure Jakšića u Skadarskoj 34. Osim programa za očuvanje životne sredine, Savet za ekologiju SO Stari grad bavi se i estetskim problemima Starog grada. Jedan razlog je dekorativno i funkcionalno uređenje izloga i prodavnica, a drugi je animiranje vlasnika i zakupaca ali i profesionalnih aranžera.

Predsednica opštine Mirjana Božidarević i predsednica Saveta sa ekologiju Andrea Simonov pozdravile su sve prisutne i čestitale nagrađenima na pobedi. Mirjana Božidarević je nagrađenima uručila po statuu dživdžana, diplome i prigodne novčane nagrade. „ Sve vas pozdravljam i želim da sledeće godine bude više prijavljenih a vama čestitam na osvojenim nagradama“, rekla je predsednica opštine.

U periodu od 20 decembra 20110 do 10. januara 2011. godine, članovi žirija Saveta obišli su oko 20 prijavljenih prodavnica i doneli odluku da treće mesto pripadne izlogu prodavnice Crabtree&Evelyn u Čika Ljubinoj 15. Drugo mesto su podelili izlozi prodavnica „EUROMODA I ALTA MODA“, u Zmaja od Noćaja 12 i Kralja Petra 44, dok su prvo mesto takođe podelili izlozi prodavnica „GOXI I LIKI“ u Ulici Kralja Milana 22 i „ TEHNOSAN d.o.o. – DISTANTE, u Ulici Kralja Petra 50.

Od Saveta za ekologiju SO Stari grad nagrađeni su dobili ekološke torbice, majice i kalendare.