ПРОГЛАШЕНИ НАЈЛЕПШИ НОВОГОДИШЊИ ИЗЛОЗИ

Традиционално проглашење најлепших новогодишњих излога на територији општине Стари град одржано је данас у Кући Ђуре Јакшића у Скадарској 34. Осим програма за очување животне средине, Савет за екологију СО Стари град бави се и естетским проблемима Старог града. Један разлог је декоративно и функционално уређење излога и продавница, а други је анимирање власника и закупаца али и професионалних аранжера.

Председница општине Мирјана Божидаревић и председница Савета са екологију Андреа Симонов поздравиле су све присутне и честитале награђенима на победи. Мирјана Божидаревић је награђенима уручила по статуу џивџана, дипломе и пригодне новчане награде. „ Све вас поздрављам и желим да следеће године буде више пријављених а вама честитам на освојеним наградама“, рекла је председница општине.

У периоду од 20 децембра 20110 до 10. јануара 2011. године, чланови жирија Савета обишли су око 20 пријављених продавница и донели одлуку да треће место припадне излогу продавнице Crabtree&Evelyn у Чика Љубиној 15. Друго место су поделили излози продавница „ЕУРОМОДА И АЛТА МОДА“, у Змаја од Ноћаја 12 и Краља Петра 44, док су прво место такође поделили излози продавница „GOXI I LIKI“ у Улици Краља Милана 22 и „ ТЕХНОСАН д.о.о. – ДИСТАНТЕ, у Улици Краља Петра 50.

Од Савета за екологију СО Стари град награђени су добили еколошке торбице, мајице и календаре.