PRIJEM POLICIJSKOG TIMA RAGBISTA IZ LANKAŠIRA

Opština Stari grad ugostila je danas policijsku selekciju ragbista iz oblasti Lankašir iz Engleske, koja u Beogradu boravi povodom odigravanja prijateljskih utakmica sa domaćom ragbi selekcijom „Srbija 13“. Utakmice sa ragbistima iz Engleske poslednje su pripreme koje naša kombinovana selekcija „Srbija 13“ igra pred utakmice sa Nemačkom i Rusijom u takmičenju „Evropski štit“.

– Drago nam je što ste gosti u našem gradu. Opština Stari grad je centralni deo Beograda i podrazumeva se da smo akteri u najvećem broju kulturnih i turističkih dešavanja. Pošto je naša saradnja tradicionalna, jer smo se sreli i pre šest godina, nadam se da ćemo vas ponovo ugostiti – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Stari grad.

Na prijemu, gde su prisustvovali i predstavnici ambasade Velike Britanije, kao i predstavnici Srpske ragbi lige, konstatovano je da Srbija i Engleska dele istu strast prema sportu i da će iskustvo iz Engleske doprineti razvoju ovog sporta u Srbiji. Predstavnici policijskog ragbi tima iz Lankašira uručili su predsedniku opštine Stari grad Dejanu Kovačeviću specijalnu plaketu, dok su članu Veća opštine Petru Bojoviću u znak zahvalnosti za gostoprimstvo poklonili prepoznatljivu kapu engleske policije.