PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA POPIS POLJOPRIVREDE

Republički zavod za statistiku, na osnovu Zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 24/11), objavljuje

JAVNI POZIV
ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA POPISIVAČE

Republički zavod za statistiku od 1. oktobra do 15. decembra 2012. godine sprovodi Popis poljoprivrede na teritoriji Republike Srbije.

Pozivaju se građani koji žele da učestvuju u ovom popisu u svojstvu popisivača da se od 10. do 14. avgusta 2012. godine prijave u opštini na kojoj stanuju.

Opšti uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju su:

  • državljanstvo Republike Srbije,
  • najmanje 18 godina starosti,
  • stečeno najmanje srednje obrazovanje,
  • dobro poznavanje terena, odnosno stanovanje na teritoriji opštine za koju se prijavljuju,
  • čitak rukopis,
  • protiv kandidata nije pokrenuta istraga i nije podignuta optužnica.

Kriterijumi za izbor su:

  • stručna sprema,
  • oblast obrazovanja,
  • radni status,
  • učestvovanje u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku u poslednje tri godine.

Prednost pri izboru imaće kandidati sa stečenim obrazovanjem u poljoprivrednoj struci i oni koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i drugim statističkim istraživanjima Republičkog zavoda za statistiku (kao anketari) u poslednje tri godine.

Petodnevna obuka i testiranje kandidata koji su ušli u uži izbor biće obavljeni u periodu 17–26. septembra 2012. godine na punktovima koje odredi opštinska popisna komisija, nakon čega će se izvršiti finalni izbor popisivača.

Detaljne informacije o načinu izbora kandidata za popisivače i njihovim obavezama u Popisu poljoprivrede mogu se videti na veb-sajtu Republičkog zavoda za statistiku: www.stat.gov.rs.

OBAVEŠTENJE

Kandidati se prijavljuju lično, popunjavanjem obrasca na opštinskom punktu, u opštini u kojoj stanuju, gde će biti i angažovani za rad u Popisu poljoprivrede.

Studenti mogu da se prijave u opštini u kojoj stanuju u vreme studiranja ili u opštini u kojoj stanuju njihovi roditelji, odnosno tamo gde nameravaju da rade u Popisu poljoprivrede.

Izuzetno, asistenti savetodavaca prijavljuju se u opštinama u kojima rade u tom svojstvu.

Nije dozvoljeno prijavljivanje kandidata na više od jednog punkta, odnosno na više opština.

PUNKTOVI ZA PRIJAVLJIVANJE POPISIVAČA
ZA OPŠTINU PALILULA i STARI GRAD

Adresa punkta Radno vreme punkta
PALILULA
GO Palilula, Takovska 12,Beograd 10-18 časova
MZ ,,Borča – Greda”, Koste Manojlovića bb, Borča 10-18 časova
STARI GRAD
GO Palilula, Takovska 12,Beograd 10-18 časova