„PARKIRAJ I BICIKLIRAJ” I NA DORĆOLU

Usluga JKP „Parking servis” pod nazivom „Parkiraj i bicikliraj”, zaživela je od danas i na Starom gradu, na Dorćolu, na parkiralištu pored SRPC „Milan Gale Muškatirović“, a u okviru projekta „Zeleni točkovi”. Ovaj treći punkt po redu, posle Ade i centra „Sava“, otvorili su Dejan Kovačević, predsednik GO Stari grad i Nikola Marjanović, direktor Sektora parkirališta JKP „Parking servis“, koji su prvi isprobali ovaj vid vožnje, a ovom događaju su, pored ostalih, prisustvovali i Dušan Raičković, pomoćnik predsednika opštine, kao i članovi Veća opštine: Dragana Tepšić, Lazar Lešnjak i Andrej Belingar.

– Način upotrebe bicikala na ovaj način, kada vozilo uzbrdo može da koristi snagu električne energije, je odličan, možda i alternativa za buduće naše kretanje po gradu. Ono što nedostaje i na čemu svi, kao građani ovog grada i ja kao predsednik opštine, treba da radimo, je širenje mreže biciklističkih staza. Opština Stari grad ima svoje dvorište u kome građani mogu da ostave bicikl sa punim poverenjem da će ih sačekati na tom mestu i da ga preuzmu u trenutku kad im bude ponovo potreban – rekao je Dejan Kovačević.

Ova usluga kao doprinos u borbi za očuvanje životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora energije, omogućava svakom vozaču koji koristi usluge parkiranja da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje po redovnoj ceni parkiranja može da preuzme i koristi električni bicikl.

– Želimo da pozovemo sugrađane i ljude koji žive na Starom gradu da koriste ovaj sistem, da malo smanjimo broj automobila u centru. Oni mogu da ostave svoja vozila na ovom prelepom parkiralištu pored i uređenog bazena SRPC „Milan Gale Muškatirović“. Svoj posao mogu da obave samo biciklom, ne plašeći se uzbrdica ka centru Beograda, zato što su ovi bicikli električni i to će im smanjiti napor – rekao je Nikola Marjanović.