PREDSTAVLJEN EKO-PORTAL STAROG GRADA

U organizaciji Saveta za ekologiju opštine Stari grad i nevladine organizacije Medijski edukativni centar, danas je u Udruženju svetskih putnika, prezentovan Eko-portal opštine Stari grad. Eko-portal opštine nalazi se na domenu http://eko-portal.net i na njemu građani od 1. maja imaju mogućnost da ostavljaju fotografije, video materijal, da pišu blogove i komentare u vezi sa problemima zaštite životne sredine na opštini. Stari grad je prva beogradska opština koja je pristupila izradi interaktivnog Eko-portala. Miomir Rajčević iz Medijskog edukativnog centra najavio je i manifestacije koje će se u saradnji sa opštinom Stari grad održati 24. maja povodom Evropskog dana parkova i 29. juna povodom obeležavanja Međunarodnog dana Dunava.

Obeležavanje Evropskog dana parkova biće održano u nedelju, 24. maja, na tri lokacije – Obilićev venac ispred galerije Grafički kolektiv, Pariska ulica kod Biblioteke grada Beograda i park Kalemegdan kod Pobednika. Na manifestaciji će učestvovati deca iz art studija „Mali Monmantr“ koja će od 10 do 15 časova crtati na temu „Park kakav želimo“.

Povodom Međunarodnog dana Dunava, 29. juna, opštinski Savet za ekologiju uz podršku Medijskog edukativnog centra organizovaće performans „Vratimo lepote rekama“ i na taj način se priključiti međunarodnoj akciji „4B“ (Beč, Bratislava, Budimpešta, Beograd).