ПРЕДСТАВЉЕН ЕКО-ПОРТАЛ СТАРОГ ГРАДА

У организацији Савета за екологију општине Стари град и невладине организације Медијски едукативни центар, данас је у Удружењу светских путника, презентован Еко-портал општине Стари град. Еко-портал општине налази се на домену http://eko-portal.net и на њему грађани од 1. маја имају могућност да остављају фотографије, видео материјал, да пишу блогове и коментаре у вези са проблемима заштите животне средине на општини. Стари град је прва београдска општина која је приступила изради интерактивног Еко-портала. Миомир Рајчевић из Mедијског едукативног центра најавио је и манифестације које ће се у сарадњи са општином Стари град одржати 24. маја поводом Европског дана паркова и 29. јуна поводом обележавања Међународног дана Дунава.

Обележавање Европског дана паркова биће одржано у недељу, 24. маја, на три локације – Обилићев венац испред галерије Графички колектив, Париска улица код Библиотеке града Београда и парк Калемегдан код Победника. На манифестацији ће учествовати деца из арт студија „Мали Монмантр“ која ће од 10 до 15 часова цртати на тему „Парк какав желимо“.

Поводом Међународног дана Дунава, 29. јуна, општински Савет за екологију уз подршку Медијског едукативног центра организоваће перформанс „Вратимо лепоте рекама“ и на тај начин се прикључити међународној акцији „4Б“ (Беч, Братислава, Будимпешта, Београд).