PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: NOVO PROBIJANJE OBEĆANOG ROKA ZA ZAVRŠETAK RADOVA U ULICI DŽORDŽA VAŠINGTONA

Povodom novog probijanja obećanog roka za završetak radova u Ulici Džordža Vašingtona objavljujemo izjavu predsednika Gradske opštine Stari grad Marka Bastaća:

„Kada se hvalio kako gradilišta u Beogradu ne prestaju sa radom ni tokom vanrednog stanja, iako radnicima nije obezbedio zaštitnu opremu, Vesić Goran je obećao i da će radovi u ulicama Džordža Vašingtona i Cara Dušana, između Drinčićeve i Francuske, biti završeni danas, 1. juna. Radovi ne samo da nisu završeni, nego im s ni ne nadzire kraj – asfalt nije u potpunosti presvučen, po kolovozu su rupe, tramvajske šine nisu montirane, pešački koridori nisu popločani, niti su uređena parking-mesta i stajališta za javni prevoz. Jednom rečju, kod Bajlonijeve pijace je i dalje opšti haos.

Plan i prvobitno obećanje Vesić Gorana glasilo je da će pretenciozno u javnosti nazvana „četiri bulevara“ od Ruzveltove do Kalemegdana biti obnovljena do kraja prethodne, 2019. godine. Onda su radovi obustavljeni na pola, zbog saznanja velikog stratega Vesić Gorana o tome da su u Beogradu pred praznike velike gužve, pa je rekonstrukcija odložena za ovu godinu.

Više niko i ne pamti Vesićeva obećanja, niti zadate rokove, jer su svi svesni da su njegove reči prazne. Čak je i gradonačelnik Beograda javno kritikovao odugovlačenje sa rekonstrukcijom 4 važne beogradske ulice, jer su građani negodovali i bunili se kako već mesecima, pa skoro i godinama ne mogu da priđu svojim domovima, radnjama, a tramvajskog saobraćaja se u ovom delu grada rado sećaju.

I pored svega, u ime građana koji imaju pravo na informacije, pitamo odgovorne u gradskoj vlasti – kada će biti završeni radovi kod Bajlonijeve pijace i kakav je plan i predviđena dinamika za radove u Ulici cara Dušana od Francuske do Kalemegdana”.