PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM NASILJE

Najoštrije osuđujem nasilje koje se sinoć desilo u opštini Stari grad. Napad na Natašu Kandić i pripadnike drugih organizacija civilnog društva je napad na pravo građana da slobodno iskažu svoje mišljenje i tražim od nadležnih da procesuiraju sve koji su u tom sramnom činu učestvovali. To, kao ni obezbeđenje skupa nije posao opštine.

SRS je uredno podnela zahtev za stranački skup i opština je u skladu sa zakonom odobrila korišćenje sale. Zabrana neistomišljenicima da se okupljaju u javnim prostorijama gradova i opština je naprednjački manir i ja ga neću primenjivati ni ubuduće, jer Vučićev režim ne možemo pobediti koristeći iste metode. U zahtevu Srpske radikalne stranke nije bilo navedeno da je reč o promociji knjige “U Srebrenici nije bilo genocida”. Dakle, potpuno je jasno da nema i ne može biti moje odgovornosti za incidente koje su napravili radikali.

Moram da naglasim da se ne slažem sa onim što Šešelj piše u svojim knjigama i da smatram da je neophodno da se kao društvo ne bavimo revizijom istorije, već uzrocima sukoba koji su ceo region unazadili, a koji ni do danas nisu iskorenjeni.

Indikativno je da su u napadima na mene najglasniji lažni opozicionari koji se spremaju za izlazak na Vučićeve izbore i tako pristaju na ludilo u kome živimo. Svima njima poručujem da neću da učestvujem u cirkusu koji treba da pokaže kako i oni imaju politički stav, iako uporno ćute na to što Vučić koji je nekada decu isterivao iz vrtića zato što se drugačije prezivaju, danas to radi zato što im roditelji drugačije misle.