PREDSEDNIK MEĐUNARODNOG KRIKET SAVEZA EVROPE U POSETI OPŠTINI STARI GRAD

U okviru posete Kriket federaciji Srbije, Nik Pink, predsednik Međunarodnog kriket saveza Evrope i direktor za regionalni razvoj kriketa starog kontinenta, posetio je i opštinu Stari grad. Njega je primio član Veća opštine Petar Bojović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što opština Stari grad ima priliku da se uključi u promociju ovog sporta u Srbiji.

– Kriket federaciju Srbije prepoznali smo kao organizaciju koja je preuzela dužnost za popularizaciju ovog sporta među mladima. Sportske vrednosti su mnogi zanemarili, ali opština će se i dalje truditi da promoviše sportski duh i podržava projekte raznih sportskih organizacija– rekao je Petar Bojović.

Nik Pink, predsednik Međunarodnog kriket saveza Evrope, stigao je u Beograd na poziv

Harisa Dajča, predsednika Kriket federacije Srbije, kako bi se upoznao sa strukturom i radom domaćeg saveza i da bi upoznao sve relevantne predstavnike ovog sporta u zemlji.

– Utisci su veoma pozitivni. Zadovoljni smo strukturom i velikom uključenošću domaćih kadrova kao i brojem domacih igrača. Teren u Lisičjem jarku, koji koriste domaći igrači, zadovoljava kriket standarde. Takođe, i teren Sportskog centra “Milan Gale Muškatirović”, na kojem treniraju državni prvak ekipa “Sari Grad” i reprezentacija Srbije u kriketu, u odličnom je stanju – rekao je Nik Pink prilikom obilaska terena SC “Milan Gale Muškatirović”.

– Naša opština Stari Grad na kojoj se nalazi i Kriket federacija Srbije, ali i najtrofejniji klub, od samog početka je bila uz nas i pomagala nam u prvim i najtežim koracima uspostavljanja ovog divnog sporta. Zahvaljujući pomoći koju ostvarujemo u okviru naših godišnjih programa uspevamo da održavamo razvoj omladinskog i školskog kriketa već četiri godine – istakao je predsednik Kriket federacije Srbije Haris Dajč.

Gost iz Engleske je dodao i da je impresioniran izuzetno dobrom saradnjom između lokalnih vlasti i kriket kluba “Stari grad”.

– Takva saradnja je osnova razvoja sporta u jednom gradu, u jednoj zajednici, to važi i za Brajton odakle dolazim, ali i za London gde je sedište engleskog kriketa. Prava je retkost da ne samo država, već i lokalna zajednica staje iza jednog malog sporta – zaključio je Pink.