SPORTSKA TAKMIČENJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA: POVRATAK ŠKOLSKOG SPORTA NA OPŠTINI STARI GRAD

Gradska opština Stari grad i Savez sportova opštine uspešno su ovog proleća organizovali niz sportskih takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola. Opštinska takmičenja vratila su se na terene starogradskih škola, pa su tako odigrane utakmice u – rukometu, futsalu, odbojci i košarci, a najbolje ekipe plasirale su se dalje na gradsku smotru najboljih školskih timova.

Opštinski rukometni turnir održan je u velikoj sali sportskog centra „Šumice“ na Voždovcu, na kojem su se takmičile muške ekipe osnovnih i srednjih škola. Takmičenju su prisustvovali Nedeljko Jovanović, član Veća opštine Stari grad i nekadašnji rukometni reprezentativac, i Mirko Vujović, sekretar Saveza sportova Stari grad.

„Opština Stari grad se trudi da i u najtežim uslovima, kakve nam je doneo virus korona, za decu školskog uzrasta organizuje različite vrste sportskih aktivnosti. Školski sport nam je jedan od najvažnijih segmenata rada“, rekao je član Veća Nedeljko Jovanović prilikom dodele medalja i pehara najuspešnijim mladim rukometašima.

Prvo mesto među osnovcima zauzela je rukometna ekipa OŠ „Drinka Pavlović“ koja je bila bolja od tima OŠ „Skadarlija“. U finalnoj utakmici za prvo mesto u konkurenciji srednjih škola najbolja je bila ekipa Sportske gimnazije koja je u finalnoj utakmici pobedila ekipu Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“.

Pobednik u futsalu, u konkurenciji srednjih škola, je Prva beogradska gimnazija, koja je u finalu održanom na otvorenim terenima Matematičke gimnazije, pobedila ETŠ „Nikola Tesla“. Prvaci Starog grada u futsalu među osnovcima su učenici OŠ „Braća Baruh“, koji su u finalnoj utkmici bili bolji od tima OŠ „Skadarlija“.

Na opštinskom turniru u odbojci učešće su uzele i ženske ekipe, a najbolja koja je otišla na gradsko takmičenje je ekipa OŠ „Vuk Karadžić“, dok je najuspešnija muška ekipa bila iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“. Na gradsko takmičenje u odbojci za srednje škole plasirala se ekipa ETŠ „Nikola Tesla“.

Na košarkaškom turniru za srednje škole pobedila je ekipa Matematičke gimnazije koja je u finalu bila bolja od ETŠ „Nikola Tesla“, dok je treće mesto zauzela Prva beogradska gimnazija. Među osnovcima najbolja ženska ekipa na opštini je ekipa OŠ „Braća Baruh“, drugo mesto „OŠ „Skadarlija“, dok je na trećem mestu ekipa košarkašica OŠ „Mihailo Petrović Alas“. Prvo mesto u muškoj konkurenciji za osnovce bila je ekipa OŠ „Mihailo Petrović Alas“, drugo mesto OŠ „Vuk Karadžić“, dok je treće mesto zauzela ekipa OŠ „Braća Baruh“.