POSETA VRTIĆU „SKADARLIJA“

Čelnici Gradske opštine Stari grad, posetili su danas vrtić „Skadarlija“. Povod posete bio je razgovor sa domaćinima Snežanom Nešić, direktorkom PU „Dečji dani“ i Smiljom Prole, rukovodiocem vrtića „Skadarlija“, na temu šta je do sada opština uradila na renoviranju ove predškolske ustanove i šta još planira da uradi.

Mirjana Božidarević, predsednica opštine, Nebojša Bakarec, zamenik predsednika opštine i Vjera Radović, član Opštinskog veća, obišli su objekat vrtića i posetili decu koja su im priredila mali program sastavljen od pesme i recitacije. Tamo su popričali sa decom, poigrali se sa njima, a od mališana su dobili i poklone-dečje crteže.

„Ovako veliki objekat zahteva i mnogo ulaganja. Mi smo ovde već ulagali a nastavićemo i ove godine, kada nas očekuje zamena fasadne stolarije, a u sledećoj godini planiramo da sredimo dvorište“, rekla je Mirjana Božidarević.

Prema rečima Vjere Radović, radovi koji je opština finansirala uglavnom su vezani za bezbednost dece: podovi, svetiljke, maske za radijatore. Ona je navela šta je urađeno i u ostalim vrtićima na Starom gradu, naročito u vrtiću „Lipa“ i istakla da su skoro svuda postavljeni klima uređaji, kao i to da će se postaviti i novi tamo gde nedostaju.
Opština Stari grad već godinama unazad konstantno pomaže predškolsku ustanovu „Dečji dani“, što je jedno od njenih primarnih opredeljenja. U poslednje četiri godine (2004-2008) uloženo je više od 50 miliona dinara. Opština je u više navrata pomagala i sam vrtić „Skadarlija“. Tako su za ovaj vrtić 2005. kupljeni štok i vrata, a 2006. godine uloženo skoro 9 miliona dinara za građevinsko-zanatske, limarske i elektro radove. U istom periodu, 410.000 dinara opredeljeno je za radove na remontu liftova, građevinsko-zanatske radove i nabavku opreme.

Do kraja 2008. godine opština će uložiti još oko 10 miliona dinara u vrtić „Skadarlija“, inače najvećivrtić na Starom gradu površine 3500 kvadrata (dvorište 6500), a planirani su radovi na kompletnoj zameni stolarije, renoviranju mokrih čvorova i podova, kao i moleraju.