BESPLATNI OBILASCI BOTANIČKE BAŠTE

Svim zainteresovanim posetiocima, opština Stari grad omogućiće i ove godine, besplatan obilazak Botaničke bašte „Jevremovac“. U tu svrhu, za razgledanje ove svojevrsne oaze prirode u samom centru grada, koje je započeto još 1999. godine. Opština je prema predlogu svog Saveta za ekologiju, iz budžeta izdvojila 850 000 dinara, od čega je 500 000 dinara za finasiranje rada čuvarske službe, a 350 000 dinara za turističke vodiče.

Razgledanja se organizuju svake subote od 12 časova u pratnji stručnih vodiča.

OPŠTINA OBNAVLJA OŠ „DRINKA PAVLOVIĆ“

U OŠ „Drinka Pavlović“ opština Stari grad finansiraće obnovu fasade školske zgrade. Radiće se i na mokrim čvorovima, a vrednost građevinsko-zanatskih radova je oko 10 miliona dinara.

Opština je i dosada ulagala u sređivanje ove škole. Tako je između ostalog: opravljena električna instalacija, zamenjeni parketi i podne pločice i sanirana kanalizaciona mreža.

DONACIJA ZA SLEPE

Gradskoj organizaciji slepih opština Stari grad pomoći će sa 30 000 dinara. Ova sredstva će biti iskorišćena za sprovođenje humanitarnih aktivnosti i programa koji uključuju akcije iz oblasti kulture i umetnosti.

NASTAVAK ULAGANJA U PEDAGOŠKI MUZEJ

U okviru nastavka ulaganja u Pedagoški muzej, opština je iz budžeta opredelila novih 2 680 000 dinara za izvođenje zanatstkih radova u zgradi depoa muzeja. Zahvaljujući ovoj donaciji, radiće se i delimično uređenje dvorišta, kao i opremanje muzeja.